Tichý ohňostroj, ohňostroj bez bouchání, tiché ohňostroje

Tiché ohňostroje jsou v dnešní době stále žádanější. Stále více lidí řeší jestli pro svou oslavu použije ohňostroj ano nebo nikoliv. Tichý ohňostroj, tiché ohňostrojové efekty a ohňostroje bez výbuchů a bouchání.

Někdy věci prostě musí nebo mohou být trochu tišší. Ať už kvůli blízkosti lokalit, kde je třeba se vyvarovat hluku, protože soused je na hluk citlivý, nebo proto, že se nacházíte v lokalitě chovatelů koní apod. a i přesto si svou oslavu bez ohňostroje nedokážete představit.

Ohňostroj bez rány

Objevte přísně vybranou řadu s různými pyrotechnickými efekty a sníženými hlukovými efekty. Tiché ohňostroje jsou také samozřejmě často žádané, zejména pro ohňostroje během roku na svatby, narozeniny nebo Silvestra, protože hlasité rány nejsou povoleny z důvodů ochrany před hlukem nebo jednoduše proto, že lidé mají rádi tiché efekty.

Ohňostroj ano, ale potichu prosím, je to vůbec možné?

Ano, existuje řada skvělých efektů, které dokážou i z tichého ohňostroje udělat tak nezapomenutelný zážitek. Zatímco u běžných ohňostrojových baterií je efekt explozivní, u tichých ohňostrojů je efektová pyrotechnická slož bez explozí. Náš obchod disponuje celým portfoliem těchto výrobků. Tiché složené ohňostroje a baterie zde

Jaké varianty ohňostrojů s tichým efektem jsou možné?

Ve skutečnosti je jich poměrně hodně, od tichých ohňostrojů ve formě prskavky či sluníček a jiných rotujících efektů, přes římská světla a komety, různé fontány, sopky, bengálské osvětlení a působivé světelné obrazy až po ohňostrojné kompaktní baterie s různými efekty a počtem výstřelů. V našem ohňostrojném Eshopu najdete rozsáhlou nabídku tichých ohňostrojů pro vaši oslavu nebo Silvestra.

Tichý ohňostroj - bez rány

Světlicový ohňostroj je také často označován jako tichý ohňostroj. Například většina pozemních ohňostrojných fontán a vulkánů vydává velmi malý hluk, ve srovnání s ohňostrojovými bateriemi nebo ohňostrojnými raketami. Když se zapálí ohňostroj, slyšíte jen praskání nebo syčení. Tiché ohňostroje jsou lepším řešením než normální ohňostroje, zejména pro zvířata. Díky menší hlasitosti nejsou zvířata tímto typem ohňostrojů tolik vystresovaná.

Působivé představení navzdory nízké hladině hluku

Když se efekty ohňostroje šíří po obloze, jsou vždy dva zdroje hluku. Jednak se při vystřelení efektu do nebe ozve malá rána o zem. Tato malá rána je však slyšet pouze lokálně, protože se vyskytuje přímo na zemi. Druhým zdrojem hluku, který je v kontextu ohňostrojů se sníženou hlučností mnohem relevantnější, je třesk, ke kterému zpravidla nedochází, když se efekt ohňostroje šíří po obloze. V ohňostroji s redukovaným hlukem jsou efekty vybírány a koordinovány tak, aby byly použity pouze předměty bez hlasitého třesku na obloze. Lze tak realizovat ohňostroje, které jsou divácky velmi přitažlivé a jsou skutečným vrcholem večera, ale zároveň berou ohled na životní prostředí a místní obyvatele. Tiché ohňostroje jsou označovány jako tiché ohňostroje nebo ohňostroje bez hluku, které nemají rozptylující efekt třesku na obloze.

Důvod proč jsou tiché ohňostroje stále žádanější?

1) Intenzita hluku ohňostroje je snížena v některých případech až o 90%. 

2) Tiché ohňostroje nevytvářejí hlasitou kulisu ve srovnání s tradičním ohňostrojem. 

3) Použití tichého ohňostroje je možné i v místech kde by střelba klasického ohňostroje nebyla nijak možná.

4) Tichý ohňostroj neprodukuje exploze ani záblesky.

Zde je však třeba zmínit, že ani u tichých ohňostrojů zejména v případě ohňostrojných baterií se zcela bez hluku neobejdete, protože efekt přirozeně dosahuje určité výšky. Ve výšce 20-50 metrů efekt skutečně působí na diváka bez třesku, bez explozí a záblesků a skutečně vyjadřuje jeho krásu, protože ohňostroje jsou stále umělecké dílo. Noční obloha je tak působivě začarována do moře barev a efektů. Jako u všech ohňostrojů, i u tichého ohňostroje je třeba mít na paměti několik věcí:

- vždy dodržujte bezpečnou manipulaci a vzdálenost od ohňostroje předepsanou výrobcem.

Comments (0)

No comments at this moment
Produkt byl přidán na wishlist
Product added to compare.